Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Τι πρέπει να κάνω για να είμαι υγιής;

Στα πλαίσια του εγκεκριμένου, από το Υπουργείο, προγράμματος Μέτρο, ποικιλία , κίνηση ,ευεξία 
πραγματοποιήσαμε πλήθος δραστηριοτήτων βασισμένοι τόσο στο υλικό του προγράμματος όσο και σε δικό μας σχετικά με την υγειινή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα.
 Γνωρίσαμε το πεπτικό σύστημα ,τις ομάδες τροφίμων , τι και πόσο πρέπει να βάζουμε στο πιάτο μας.Παίξαμε με τις παροιμίες και φτιάξαμε τυπώματα με φρούτα.
   Φυσικά δεν έλειψε από κοντά μας το αγαπημένο παραμύθι " Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω" του κ.  Γ. Σακελλαρίδη σε εικονογράφηση  της κ.Σοφίας Φόρτωμα.Το διαβάσαμε , το ακούσαμε , το χορέψαμε και φυσικά το δραματοποιήσαμε.

 Επειδή όμως δεν είχαμε το αυθεντικό παραμύθι , αποφασίσαμε να εικονογραφήσουμε μόνοι μας και να δέσουμε το παραμύθι σε ένα αληθινό χειροπιαστό βιβλίο αλλά και να το εικονογραφήσουμε σε ένα ψηφιακό βιβλίο.Δουλέψαμε ομαδικά στο storyjumper , το διασκεδάσαμε και τώρα έχουμε την δικιά μας εκδοχή για το λατρεμένο αυτό παραμύθι.Δεν σας το ανεβάζω γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα πνευματικών δικαιωμάτων.Τώρα ετοιμάζουμε και την ψηφιακή έκδοση με τις ζωγραφιές των παιδιών, και θα σας το παρουσιάσουμε σύντομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου