Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

To ΟΧΙ του '40

Μέσα στο πνεύμα των ημερών για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του 1940  προσεγγίσαμε αρχικά τα ιστορικά γεγονότα και γνωρίσαμε την σημαία μας.Στη συνέχεια αναζητήσαμε και τον φίλο μας τον κώδικα όπως κάναμε στις προηγούμενες δραστηριότητές  μας.Πράγματι τον βρήκαμε κοντά μας και στην 28η Οκτωβρίου.Ανακαλύψαμε το μυστικό μήνυμα που είναι γραμμένο με τις γραμμές της."ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ".Όσες συλλαβές τόσες γραμμές. Μαγικό !!Μα παντού βρίσκεται αυτός ο κώδικας;
Στη συνέχεια παίξαμε μαζί του περπατώντας με τη χρήση κώδικα για να φτάσουμε την σημαία και σε φύλλο εργασίας επαναλάβαμε την ίδια διαδικασία.



Πάνω σε πιάτα χάρτινα με την τεχνική του πουαντιγισμού γράψαμε ΟΧΙ  ,βάψαμε κόψαμε κορδέλες για την κατασκευή που στόλισε την τάξη μας.

Μετά από όλα όσα συζητήσαμε και μάθαμε έδωσα στα νήπια μισό φύλλο Α4 και μισό μπλέ γλασέ χαρτί  , κόλλες και ψαλίδια και τους ζήτησα να φτιάξουν την ελληνική σημαία .Τους ζήτησα να θυμηθούν πόσες γραμμές έχει και πόσα τετράγωνα και τους προκάλεσα να τη φτιάξουν .Επικράτησε ησυχία και ο καθένας δούλευε και σκεφτόταν ή μετρούσε.Εκπληκτικό!!








Είχα τις αμφιβολίες μου για το αν θα τα καταφέρουν και μερικοί είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκαν αρχικά αλλά στην πορεία βρήκαν τον τρόπο να φτιάξουν την δική τους ελληνική σημαία.Τα αποτελέσματα με εξέπληξαν .






Νομίζω ότι είναι  οι καλύτερες  σημαίες  φτιαγμένες  εξ  ολοκλήρου  από παιδικά χέρια !!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου