Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Μικροί επιστήμονες

Φέτος με τη δράση STEM 2 έχουμε  την ευκαιρία να γίνουμε μικροί επιστήμονες.Για να το καταφέρουμε όμως αυτό πρέπει να μάθουμε πώς προσεγγίζουν οι επιστήμονες τα πράγματα.Τι κάνουν λοιπόν; Η  επιστημονική προσέγγιση έχει 5 βήματα που τα μελετήσαμε σήμερα.
  1. Κάνουν μια ερώτηση
  2. Εκφράζουν μια υπόθεση
  3. Δοκιμάζουν την υπόθεσή τους (πειραματίζονται)
  4. Καταγράφουν τις παρατηρήσεις τους
  5. Βγάζουν ένα συμπέρασμα


Μέσα από την επιστημονική αυτή προσέγγιση πειραματιστήκαμε και φτιάξαμε βάρκες με διαφορετικά υλικά χαρτόνι, πλαστελίνη, και ξύλο.
Βρήκαμε την ερώτηση 1.Θα επιπλεύσουν ή θα βυθιστούν;
Κάναμε τις υποθέσεις μας. 2. Όλες θα επιπλεύσουν , όλες θα βυθιστούν,  θα βυθιστούν μόνο οι χάρτινες, μόνο αυτές από πλαστελίνη ή μόνο αυτές από ξύλο.Υπήρξε μεγάλη ποικιλία υποθέσεων.
Πειραματιστήκαμε.
Γράψαμε τα αποτελέσματα και καταλήξαμε σε συμπεράσματα.


     

 Αφού όλες οι βάρκες από πλαστελίνη βούλιαξαν ποιες να προτιμήσει η μικρή μας κατσίκα για να ταξιδέψει;   Τα νήπια πρότειναν τις χάρτινες και τις ξύλινες.Όλες μπορούν να την μεταφέρουν;
Τελικά ναι μόνο  οι πολύ μικρές ξύλινες και χάρτινες δεν τα κατάφεραν.
Υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον και ενθουσιασμός τόσο που όλοι ζήτησαν τις βάρκες τους  για να τις πάρουν στο σπίτι και να παίξουν κι άλλο.Στα νήπια που είχαν τις βάρκες  από πλαστελίνη έδωσα χαρτόνι και έφτιαξαν καινούριες.Για να δούμε μήπως αύριο οι μικροί επιστήμονες παρατήρησαν κάτι στις χάρτινες βάρκες .................
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου